Доц. Кунчев с решаващ коментар след печалния рекорд от нови заразени днес

Няма да се налагат нови противоепидемични мерки след скока на заразени от COVID-19 у нас, обяви в Синеморец главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, предава БНТ.

Припомняме ви, че 166 са заразените за последното денонощие в цялата страна при направени над 2700 проби.В болница са настанени 384 пациенти, 16 са в тежко състояние.

Има и още 2 смъртни случая. Битката за живот у нас до момента изгубиха 211 души. По думите на Кунчев ще се наблегне на това дали се спазват вече разпоредените мерки, като даде примери от Ивайловград и Велинград, където принудително са отменени частни събития с над 3000 души. Само в София 60 заразени с K-19 за 24 часа, скок на болните във всички големи градове „Очевидно има увеличаване на броя на новорегистрираните случаи.

Интересното е, че то не е само в България. Според мен е време, не толкова нови, а и от сорта на това за блокиране на цели населени места, мисля, че това няма да е толкова ефективно, колкото по-силен контрол на това, което казахме вече – върху и досега разпоредените мерки. И всичко зависи от нашето поведение.

Ако продължаваме да сме безотговорни, ако продължаваме да събираме много хора на едно място и не спазваме правилата, е възможно да достигнем не 200, а и над 200 новозаразени дневно“, посочи той.