Тестото на амишите, което никога няма да ви провали и става за всичко

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Амиши – древен народ, който с благоговение пази традициите си. Това се проявява и в готвенето и затова триковете там за готвене на различни ястия внимателно се предават от поколение на поколение. И днес ви предлагаме рецепта за сладкиши на фурната по технологията на амишите.

Красотата тук е не само в неизменно хрупкавия вкус но и във факта, че тестото е подходящо за абсолютно всяко тестено начинаине. Защо не опитате да го приготвите?

РЕЦЕПТА ЗА ТЕСТО 

СЪСТАВКИ2 чаши брашно 1 ч.л. сол 0,5 чаша растително масло 50 мл мляко ( 2% )

ГОТВЕНЕ

На първо място, изсипете брашното в контейнера. Интересното е, че амишите едновременно премахват по 1 чаена лъжичка брашно от всяка чаша. Препоръчително е да следвате техния пример. Добавете сол към брашното и разбъркайте.

Изсипете олиото  в отделен съд. Добавете млякото тук, разбъркайте. Изпратете получената смес в брашното и като разбъркате старателно, омесете гъсто тесто. За да работите по-удобно, можете да смажете ръцете си с мазнината.

Омесете тестото и след това го разделете на две равни части. Поставете например една част между два листа пергаментова хартия. И с помощта на точилка го разточете до желания размер.

Имайте предвид, че получената кора трябва да е по-голяма от самата форма и да стърчи от всеки ръб по няколко сантиметра. Поставетея във формата и  намачкайте добре от всички страни.

Тук можете да сложите всякаква плънка (имаме ябълки). Можете да добавите парче масло – така че в крайна сметка ще се окаже още по-вкусно. Сега разточете другата половина от тестото между същите листове хартия. Внимателно покрийте листатесто с втори. Прищипете краищата. Трябва да работите усилено с пръсти.

Не забравяйте да направите разрези отгоре, така че парата да избяга по време на печене. Можете да поръсите със захар или мазнина с разбитите жълтъци. Сложете във фурната, предварително загрята до 200 градуса и печете за 50–55 минути. Приятен апетит!

Всичко се приготвя доста бързо и просто, дори можете да поверите и на дете. Освен това резултатът определено ще зарадва. А с пълнежа можете да експериментирате  всеки път откривайки ново ястие за себе си.