Невероятна рецепта лекува хемороиди

Вижте така желаното лекарство против хемороиди ! С хапчета и билки срещу неприятния проблем. Помага ли детралекс? Външни, вътрешни и кървящи хемороиди.

Изпробвал съм лично тази рецепта, помагал съм както на познати, така и на непознати хора, но досега не съм я публикувал в нито един вестник, тъй като се страхувах някой да не злоупотреби с нея.

Преди време я предоставих на един лекар.

Разбрах, че е излекувал с нея девет от пациентите си. Когато отидох при него, за да разбера подробности, той ми заяви, че не съм му давал никога такава рецепта. Дали е патентовал метода като негов автор, не зная, но ми беше казвал, че ще го направи, след като го изпробва на пациентите си, още по време на първия ни разговор с него.

Ето и самият начин за лечение на хемороиди .

Лечението започва с посочените по-долу витамини, които се пият в продължение на два месеца. За това време хемороидите ви ще се излекуват. Желателно е след това (по ваша преценка) да продължите да ги приемате с профилактична цел, особено витамин Е.

В аптеките се продават и витамин А, и витамин Е като хранителни добавки. Трябва да приемате:

Витамин Е на таблетки по 400 мг. В опаковката има около 90 таблетки.
Витамин А на таблетки по 10 000 единици. В една опаковка се съдържат 60 таблетки.

От витамин Е се пие по една таблетка на ден, а от витамин А – по две таблетки сутрин.

Посочените два витамина лекуват и други заболявания.

Как действа тази невероятно готина рецепта? Ами, много просто! Тя заздравява цялостното състояние на кръвоносните съдове и на хемороидалната тъкан. Способства за прибирането на излишните части от тази тъкан, която всички наричаме хемороиди (къде правилно, къде – неправилно).

Трябват ли ви други хапчета за хемороиди ?

Трябват ви хапчета за хемороиди? Ето два вида – при това ефикасни лекарства и без рецепта!

Ако случаят ви не е особено тежък, тоест нямате кръвотечение, непрестанни ужасяващи болки в специфичната област, тогава, не, не ви трябват допълнителни хапчета за хемороиди. Тези са на 100 процента достатъчни. При това говорим за едни от малкото лекарства за хемороиди, които се дават без рецепта! Това са най-обикновени, но вълшебно действащи витамини!

Това ли е всичко за въпросното ефикасно лекарство за хемороиди ?

В повечето случаи това е всичко. Искаме само да добавим и че хемороидите може да се дължат в голяма степен и на прекаляването с алкохол. Това ще ви го каже всеки лекар. Ако комбинирате изброените витамини с намаляване на количествата алкохол или още по-добре – с цялостното им спиране, тогава ефектът ще бъде повече от поразителен. Но, разбира се, и без спиране на алкохола пак ще забележите сериозно подобрение и ще бъдете насърчени да продължите в здравословната посока.

И все пак има ли и друго ефикасно лекарство за хемороиди ?

Хемороиди могат да се появят във външната или вътрешната зона на ануса

Специалистите веднага ще потвърдят, че тактиката за общо лечение с укрепване на кръвоносните съдове е съвсем правилна. Но същевременно има ситуации, в които трябва да се потърси начин за облекчаване на симптоматиката – сърбеж, болки, кървене – присъща на състоянието с хемороиди.

Лекарственият пазар е наситен с достатъчно продукти за локално приложение, които могат да донесат облекчение. Това са нестероидни противовъзпалителни, болкоуспокояващи и кръвоспиращи с локално външно приложение. Те могат да са под формата на крем, гел или мехлем – например рувенор, герофит, проктогливенол, масту, доксипрокт.

Третирането на вътрешни хемороиди предполага използването на супозитории (свещички) от рода на долопрокт.

Разнообразието на медикаменти не означава, че пациентът може сам да реши от какво точно има нужда. Старото правило важи и тук: намерете опитен лекар проктолог, който да се произнесе дали всъщност става дума за хемороиди, особено ако имате и кървене. Той може при потвърдена диагноза да подбере онзи медикамент, който ще е най-подходящ за вас и с най-малко странични ефекти.

Има една особеност: обезболяващите, към които без съмнение ще се стремите при болни хемороиди, имат съдоразширяващо действие. В същото време хемороидалният статус е свързан със слабост на стените на кръвоносните съдове, обикновено и с по-бавно съсирване на кръвта. Така самодейните опити да облекчите болките и изобщо страданията си, свързани с хемороиди, могат да свършат зле.

Кои са основните билки при хемороиди ?

Консултация със специалист ще ви трябва и ако решите да овладеете раздразнените си хемороиди с билки. Най-често билкови отвари и настойки се прилагат локално – чрез компреси и тампони, или при разтвори за седяща вана. Коя точно билка, зависи от разположението на вашите хемороиди – външни или вътрешни, съчетава ли се билката с медикаментите, които може би приемате заради хемороиди или друг здравословен проблем.
Ето и кои са обичайните билки при хемороиди:

на първо място – хамемелис. Това растение има забележителен адстрингентен или стягащ ефект. Използването на компреси или вани с хамемелис действа успояващо за възпалените външни хемороиди и ги смалява. Подобен ефект се постига със златна пръчица, подобрение дава и белият равнец. При него обаче има една особеност – той е в състояние да си взаимодейства с перорално приемани антикоагуланти. За лекарствени взаимодействия се предупреждава и при прилагането на азиатската центела – при нея връзката е със седативни медикаменти.

Дефекацията при хемороиди е мъчителна

Има доста препоръки за използване на народни средства от рода на чесън. Петър Дънов препоръчва отвара от подъбиче и компреси с печен праз, а хит в последно време е билката змийска хурка.

Помага ли детралекс при хемороиди?

Страдащите от хемороиди вероятно са чували за препарата детралекс: това е медикамент от нов тип с микронизирано съдържание на флавоноиди. Ефектът му засяга малките кръвоносни съдове – тонизира венозните стени и по този начин овладява болезнената симптоматика при хемороиди.

Приложението му се изразява в четиридневен прием на по 6 таблетки, след което се вземат по четири още три дни (pharmalife.bg). Практикувалите се изказват като цяло добре за детралекс, но с бележка, че медикаментът не е евтин и от него може да те заболи стомах (medicine.bg). Смисълът на приема му, както и на всеки вътрешно приеман медикамент, е че се въздейства върху причината за появата на хемороиди.

Това дава в по-дългосрочна перспектива шанс за излекуване, естествено при спазване на някои норми на здравословния живот – хранене, физическа активност. Докато средствата за локално приложение облекчават симптоматиката, но само временно.

Как да действаме при външни хемороиди ?

Те се появяват в зоната около ануса; раздразнени сърбят ужасно, причиняват дискомфорт и болки. Общата терапия с медикаменти помага, прилагат се и различни хранителни добавки – например бромелаин (съдържа се в ананаса – виж ezine.bg). Облекчаващ ефект имат седящите вани с мащерка, като паралелно с тях се пие и чай от мащерка. Вътрешният прием и външното приложение на сок от алое в комбинация също повлиява добре външните хемороиди.

Много важно е при хемороиди да не се допуска констипация или запек. Това се постига чрез хранителния режим – необходими са храни с много фибри, и с повече движение. Ако въпреки всичко вашите хемороиди упорито ви притесняват, очевиднотерапията трябва да премине на друго ниво: премахването им чрез изсушаване с електрически заряд, склеротерапия – умъртвяване на тъканта чрез инжектиране на втвърдяващ компонент, или лазерна коагулация.

Ако имате вътрешни хемороиди …

Седящите вани облекчават при хемороиди

Те са разположени от вътрешната страна на ануса. Обикновено не създават проблеми, стига да са в спокойно състояние. Раздразването им обаче може да доведе до кървене.

Как да се справим с вътрешни хемороиди ?

За тях се отнасят същите общи препоръки, както и за външни хемороиди: избягване на пикантни, люти храни и големи количества алкохол, хранене при достатъчно количество фибри, физическа активност, отказ от консервирани и мазни храни.

Прием на хранителни добавки и/или медикаменти за укрепване на кръвоносните съдове. При активиране на вътрешни хемороиди добре действат някои от готовите свещички (супозитории). Седящите вани с хладка вода и добавени билки с противовъзпалителен ефект – мащерка, лайка, смрадлика – облекчават, но не лекуват основното заболяване.

Много хора имат вътрешни хемороиди, но не знаят това и с притеснение научават, ако те са раздразнени и прокървят. При положение, че кървенето е често и че проблемът не се повлиява особено от консервативното лечение, се препоръчва премахване на вътрешните хемороиди.

Как да действаме при кървящи хемороиди ?

Ако сте наясно, че вашият здравословен проблем се нарича хемороиди – вземете мерки те да не кървят! Това означава да сведете до минимум условията, които причиняват дразнене – сърбеж, подуване, болки. По-горе описахме как се прави това. Много е важно да се поддържа много добра лична хигиена. Вместо тоалетна хартия използвайте мокри кърпички; правете тоалет след дефекация и при възможност – седяща вана с топла, но не гореща вода.

Дразненето и сърбежът в зоната на ануса може да ви накара да се чешете, но точно това разранява и без това слабите стени на деформираните кръвоносни съдове и те се разкъсват.

Започне ли кървене, най-добре е да потърсите лекарска помощ. Това е най-логичната реакция, най-вече ако има изпадане от ануса и кървене на вътрешни хемороиди.

Още веднъж за самолечението на хемороиди: не го правете! Оставете на специалиста да прецени дали наистина имате хемороиди или се касае за нещо друго. Колкото по-рано се разбере точната диагноза, толкова по-добри са шансовете за излекуване!

Video Playback Not Supported