„Наредено е при епидемия да спасим само най-силните“ – скандални разкрития на британски лекар за коронавируса:

Истерията пред заплахата, наречена “ коронавирус “ добива все по-стряскащи размери. Има ли опасност заразата да се превърне в пандемия? Според някои специалисти – да.

На фона на всеобщото напрежение един британски лекар направи скандални разкрития :

Медикът съобщи пред медиите, че от здравното министерство на Британия са разпоредили, в случай на коронавирус, да се окаже приоритетна помощ на пациентите с най-голям шанс да оцелеят, а не на онези, които са най-уязвими. Разкритието идва на фона на поредната паник вълна, която е обхванала не само острова, но и целия свят. Заплахата от пандемия е засегнала всички, а скандалите не спират.

коронавирус проба

Протоколът „Тримата мъдреци“ е изпратен до висши медицински лица в болниците из цялата страна и не само. Според него, приоритет трябва да бъде даден на пациентите, които имат шанс да оцелеят. Що се отнася до онези, които не могат да бъдат спасени, те ще бъдат пожертвани.

Разкритията са направени от медици пред английския вестник „Индипендънт“. Те са възмутени от обещанието на правителството, че Британия може да се справи с вируса, който се разпространява из цяла Европа.

Ситуацията засяга не само английските граждани, но и всички чужденци, които живеят или пребивават на територията на страната. Предвид факта, че на Острова живеят и изключително много българи, това ще засегне пряко и тях.

коронавирус ваксина

„Ако можете да си представите реален сценарий на най-лошия случай, то болните пациенти, които имат шанс да оцелеят ще са с приоритет“, заяви още лекарят.

Това не е първата тревога на гражданите обаче.

Оказа се, че вирусът може да засегне и повторно пациенти, които вече са го преболедували. Възрастна японка е станала жертва на вируса, възстановила се е веднъж от него, но той я засегнал за втори път.

коронавирус разпространение

Така или иначе, превенцията срещу коронавируса е следната – избягвайте физически контакт, не посещавайте масови събирания и поддържайте много добра лична и домашна хигиена. Също така пийте колкото се може повече вода и топли напитки, тъй като вирусът не е термоустойчив.