Само натърках обувките си и забравих какво е това мокри крака, грам вода не пропускат вече

Що се отнася до обувките, ние сме свикнали да плащаме големите суми, така че естествено искаме те да издържат възможно най-дълго. За щастие има чудесни съвети за всички видове обувки, за да изглеждате като нови.

Добрите обувки са основен елемент за всеки стилен гардероб, а ние събрахме куп трикове и съвети, които със сигурност ще ви помогнат за поддържането на външния им вид (и миризмите) 

13. Грижа с восък от свещи

Искате вашите обувки от плат да са водоустойчиви? Вземете малко восък или парафинова свещ и я разтрийте върху обувките – това ще попречи на водата да преминава през плата.

12.

Разширяване на обувки

Прекалено тесни ли са тези модни обувки, които току-що сте закупили? Сложете вода в торба с цип, поставете я в обувката и поставете обувките във фризера – водата ще се превърне в лед и ще разшири отстрани обувката. Оставете ги там през нощта и те ще бъдат готови за носене сутринта.

11. Почистване на обувки от плат

Ако обувките ви са по-светли на цвят, знаете колко бързо могат да станат толкова сиви и мръсни, че дори пералнята не може да помогне. Вземете стара четка за зъби и малко сода за хляб, заедно с малко водороден прекис и вода. Потопете четката в сместа и я разтрийте върху обувката. Това трябва да отнеме мръсотията веднага!

10. Почистване на маратонки

Фитнес обувките и маратонките не само имат плат по себе си, но имат и гумени части. Най-доброто нещо за почистване на гума е, гума! Вземете обикновена гумичкс и почистете всичко от гумените части на обувката си.

9. Обновяване на кожени обувки

Кожените обувки с времето започват да изглеждат стари, особено когато се намокрят. За да изглеждат по-добре, ще трябва да смесите малко вода и оцет.

Смесете съставките в равни части. Напръскайте сместа върху обувката и внимателно я изтрийте с четка за обувки. Повторете, ако е необходимо.

8. Поддържане на обувките 

Съхранението може да бъде сложно, но лесно можете да го направите, благодарение на тези прости трикове. Ако имате ботуши под коляно, вземете тежко списание, сгънете го в тръба и го поставете в ботуша. Списанието ще накара вашите ботуши да стоят изправени, така че частта между крака и коляното да не се криви.

Ако намокрите ботушите си, не просто ги хвърляйте настрани, защото те могат да загубят формата си. Вместо това вземете няколко празни бутилки и поставете ботушите върху тях, за да изсъхнат.

7. Поддържане на обувките свежи

Фитнес обувките определено не миришат на букет от рози. Премахнете вонящия проблем, като поставяте торбички с чай в тях за една нощ и между сесиите във фитнеса.

6. Поддържане на кожата блестяща

За да запазите кожените си обувки блестящи и нови, просто използвайте бананова кора! Втрийте кората върху кожата и избършете остатъците от бананови остатъци с мека хартиена салфетка.

5. Отърви се от драскотините на обувките

Вашите разкошни парти обувки имат ли черни драскотини по себе си от чукане един в друг? Има решение. Ще имаш нужда от:

Лакочистител
 

Намокрете леко върховете с лакочистител, след това, докато натискате внимателно, премахнете черните драскотини от любимите си обувки.

4. Предотвратяване на потта

Справянето с потни крака е истински проблем за тези от нас, които живеем в топли страни, а също и през горещото лято. Така че, за да предотвратите обилното изпотяване на краката ви и след това да миришат, опитайте да поставите женски дамски превръзки в тях.

3. Хлъзгави подметки

Това е най-досадното нещо, носите перфектните си нови обувки, но те са толкова хлъзгави, че не можете да излезете с тях. Тук имате няколко възможности за избор – можете или да надерете първия слой отдолу на обувката, или ако това не ви помогне, вземете пистолет за лепило и направете няколко шарки. Оставете да изсъхне, преди да ги носите.

2. Опаковайте обувките си

Ако трябва да си съберете багажа бързо и нямате достатъчно време да почистите предварително резервните си обувки, просто ги сложете в шапка за душ. Това ще поддържа дрехите ви чисти, а обувките – добре и плътно прибрани.

1. Проблем с дъвка

Ако сте имали нещастието да стъпите върху дъвка, не се опитвайте да я махнете веднага. Намерете парче лед и го сложете директно върху нея. Това ще направи дъвката по-твърда, така че ще можете да я свалите по-лесно.

Ако имате някакви собствени трикове моля, споделете ги с нас в коментарите. Нека си помогнем да се грижим по-добре за любимите си обувки.